
CASA DIN DEȘERT
Casa din deșert a fost proiectată de arhitectul Kendrick Bangs Kellogg, care s-a îndrăgostit imediat de loc, patru hectare frumoase și nealterate din Joshua Tree, California.

Cuplul Beverly Doolittle și soțul ei Jay a dat frâu liber proiectului, iar în 1988 au început lucrările la această casă din beton, oțel, sticlă și cupru, așezată perfect pe locul stâncos. Casa a fost terminată în 1993, dar designerul de interior John Vugrin a petrecut câțiva ani făcând „ajustări”. Doolittles nu s-au mutat în primii ani, iar în 2014, erau pregătiți să-i reducă dimensiunea. Au mers în Utah și au listat proprietatea pentru 3 milioane de dolari, descriind-o drept «cea mai importantă casă de design arhitectural pe care ați văzut-o vreodată». Noii proprietari sunt locuitorii din Manhattan Beach, Kristopher Dukes, un designer de interior și Matthew Jacobson, un director al Facebook, care intenționează să o «păstreze ca pe o operă de artă». Interiorul casei este intim și cald, și nu numai din cauza căldurii deșertului, ci și din cauza designului său meticulos. Designerii au profitat din plin de lumina naturală a deșertului și au combinat texturile mediului pentru construcția casei cu intenția clară de a nu fi în dezacord cu peisajul.
ELICOPTER TRANSFORMAT ÎN LOCUINȚĂ
Un elicopter Sea King scos din uz a fost transformat într-o casă confortabilă în scop hotelier, oferind oaspeților cazare de lux într-o aeronavă unică.

În interiorul elicopterului, o mini bucătărie, o baie cu duș și un pat oferă o viață confortabilă, în timp ce un living intim în cabină oferă o vedere panoramică asupra peisajului din Stirling, Scoția. Echipa Helicopter Glamping a început proiectul achiziționând elicopterul Sea King demontat la o licitație online și transportându-l la mai mult de 500 de kilometri pe drum, înainte de a-l amplasa în cele din urmă în tabăra pitorescă Thornhill.
Semnalizarea, iluminatul și pictura au fost restaurate la starea inițială. Interiorul a fost transformat într-un mediu spațios, care poate găzdui chiar și o familie de cinci persoane, cu fotolii și paturi, ca și cum ar fi un apartament mic. O cupolă solară și uși de terasă cu geam dublu adăugate lângă elicopter permit să între lumina naturală și duc la o zonă acoperită unde oaspeții se pot bucura de vederi asupra dealurilor. Cabina de zbor a fost recondiționată cu scaune pivotante și o masă realizată cu un capac vechi de rezervor de combustibil, care permite vizitatorilor să experimenteze elicopterul în toată splendoarea sa inițială.
BARJA TRANSFPRMATĂ ÎN CASĂ PLUTITOARE
O barjă veche a fost transformată într-o casă cu toate facilitățile.

Recent transformată într-o reședință, această barjă de lucru veche a devenit o casă absolut fermecătoare care, la prima vedere a interiorului său, pare a fi o locuință normală, deși atent proiectată. Situată în portul de agrement privat Poplar Dock, elegantul vas de influență scandinavă oferă un pic mai mult de 75 de metri pătrați de spațiu de locuit.
Casa plutitoare are o cameră de zi luminoasă și o sală de mese conectată la o bucătărie, un dormitor matrimonial spațios cu baie, iar pe partea opusă, o cameră cu pat dublu supraetajat și o altă baie.
O mare parte din lemnul original al bărcii rămâne intact, iar alte părți au fost restaurate. Pereții barjei sunt căptușiți cu panouri albe, iar acoperișul arcuit prezintă, de asemenea, ceea ce pare a fi terasa originală; podelele sunt din lemn, iar băile au dale. Partea superioară a bărcii oferă, de asemenea, un spațiu în aer liber, terasa din lemn permite locuitorilor casei plutitoare să se bucure de împrejurimi.
CASĂ DIN TURN DE APĂ
Un turn vechi de apă din Belgia a fost transformat în casă.

Turnul a fost construit în perioada 1938-1941 în mediul rural și a lucrat până la începutul anilor ’90. Înălțimea turnului este de 30 de metri, iar diametrul – 20 metri. Suprafața totală este de 400 m2.
S-a restaurat pe deplin fațada exterioară a clădirii, coloanele din beton deteriorate și zidurile de cărămidă au fost reparate, iar ferestrele de la etajul superior au fost modificate în mod semnificativ. Proiectul a fost axat pe două profiluri de utilizator diferite. În primul rând, este reședința proprietarilor – un cuplu de tineri care trăiesc acolo permanent. În al doilea rând, este omul de afaceri care a închiriat camera o dată sau de două ori pe lună pentru seminare sau discuții, datorită locației sale strategice în apropierea aeroportului.
Toate camerele casei sunt echipate cu tehnologii și produse electronice avansate.
CASA DE PIATRĂ DIN PORTUGALIA
Dintre toate lucrurile uimitoare pe care Portugalia le oferă turiștilor, una dintre cele mai ciudate și neobișnuite poate fi Casa do Penedo, o casă construită în stâncă lângă Fafe, în districtul Braga din nordul Portugaliei.

Așa-numita „casă de piatră” a devenit virală pe internet, deoarece oamenilor nu le venea să creadă că aceasta este o casă adevărată. Toată lumea a spus că este doar un truc făcut cu ajutorul photoshop-ului, dar ea de fapt există. Stilul arhitectural are ca inspirație casele din Familia Flintstone, un bungalow mic construit între bolovani enormi. Interiorul casei de piatră este mic și are un farmec rustic care se potrivește cu exteriorul.
A devenit o atracție pentru turiștii din zona Braga și a apărut chiar și într-un film portughez numit „Lună”. Cu toate acestea, este o proprietate privată și a fost împrejmuită pentru a împiedica oamenii să se apropie prea mult. Intrarea pe proprietate fără permisiune este strict interzisă.
Casa este situată într-o zonă foarte retrasă, pe vârful unui munte. Casa de piatră este mândria şi ghinionul proprietarilor portughezi care o deţin. Construită între patru bolovani naturali şi făcută să pară ca şi cum ar fi fost “săpată” în piatră, această casă de vacanţă a fost ridicată în 1974. Stilul spectaculos, însă, a atras nu numai admiratori, dar şi vandali. Proprietarii au fost nevoiţi să “blindeze” casa pentru a ţine musafirii nepoftiţi afară. Uşa este făcută din oţel, iar geamurile sunt antiglonţ.